Вежбалиште Хала Металец

Со започнувањето на посериозните тренинзи околу техниките на единечно јаже и барање решение за подобар пристап како да најдиме ново вежбалиште кое ќе биди поблиску и подостапно за нас, добивме идеја дека можеме да ја користиме железната конструкција односно Халата на  Металец, која е во непосредна близина на излезот од градот, лесно пристапна, висока и ги исполнува сите услови кои ни се потребни за да ги извршуваме нашите тренинзи, задачи, обуки и слично.  Започнавме со редовни тренинзи во халата, каде ги вежбавме сите техники на спасување, поставуввавме сидришта, правевме различни видови на полигони и слично.

Leave a Reply

НОВОСТИ

Dafina Bogeska

ЈРС вежба – Скалар 2018

Од 26 до 30 септември 2018 година, JRS (Јамарска решавална служба) организира меѓународна вежба – Скалар 2018. Приближно 130 спасувачи од Македонија, Бугарија, Србија, Босна

Прочитај Повеќе
Dafina Bogeska

Вежбалиште Хала Металец

Со започнувањето на посериозните тренинзи околу техниките на единечно јаже и барање решение за подобар пристап како да најдиме ново вежбалиште кое ќе биди поблиску

Прочитај Повеќе
Dafina Bogeska

Вежба 2020 Шаторов Камен

Сценарио: На ден 12.02.2020год  Среда, одржана е спасителна вежба под име “ Спасување во зимски услови  – Вежба 2020”, на местото викано Шаторов Камен, кое

Прочитај Повеќе
Dafina Bogeska

Спасителна вежба “Прилеп 2019”

На ден 23.10.2019год за прв пат во нашиот град а и пошироко е организирана ваква показна вежба за спасување во урбана средина, поточно зпасување од највисоката кула во градот Прилеп, 13-катница.
На вежбата учество зедоја 20 членови од Тимот за Спасување на Златоврв.

Прочитај Повеќе